You are here: Home / Targul International de Carte si Muzica Libris Brasov – Editia 2
Targul International de Carte si Muzica

ASOCIATIA CULTURALA LIBRIS BRASOV
Brasov, Str. Muresenilor, nr. 14, cod 500030
Tel : 0268/477799, 0268/478595 Fax : 0268/477798
sigla_libris_cultural
Nascuta din dragoste pentru traditii si arta Asociatia Libris Cultural Brasov este de 6 ani un partener de incredere in promovarea culturii locale si nationale. Din 2005 si pana in prezent, membrii asociatiei, care conduc, de peste 20 de ani, si firma Libris Brasov s-au implicat cu entuziasm si daruire in elaborarea unui program de actiuni culturale variate de la editarea de carti, albume disocografice si pana la desfasurarea unor actiuni sociale si organizarea Targului International de Carte si Muzica de la Brasov.
De-a lungul timpului, Asociatia Libris Cultural Brasov si-a mentinut increderea in valorile culturale autentice, concretizand-o prin investitii in editarea unor albume fotografice: „Un exercitiu de privire – Brasovul vazut de Mihai Moiceanu”, dar si a romanelor: „Viata de la fereastra” – Doru Munteanu si a antologiilor de poezie: “Brasovul in o suta de poezii – editie multilingva” . Toate aceste eforturi au fost remarcate si premiate de Revista Astra, la finele anului 2007.
Avand sediul in una din cele mai cunoscute librarii din inima Brasovului, Libraria “St. O. Iosif”, reamenajata complet in 2010, gazda consacrata a lansarilor de carte si muzica, Asociatia este un actor recunoscut in spatiul socio-cultural local, cu implicari directe in manifestarile culturale din oras: “Zilele Brasovului”, Festivalul International “Cerbul de Aur”, Festivalul-Concurs de Folclor “Flori in Tara Barsei” etc.
Anual, “Libris Cultural” dezvolta mai multe proiecte de talie nationala si internationala cum ar fi Proiectul „O zi din Transilvania” („Eines Tages in Siebenbürgen”) 24 – 27 iunie 2009, Nürnberg – Germania, desfasurat in parteneriat cu Institutul Cultural Roman prin Programul Cantemir si Primaria din Nürnberg care a promovat intr-o maniera originala, atat prin continut (artisti, autori, tema), cat si prin forma (prezentare, titlu, ilustrare) o creatie de mare complexitate – obiceiul de nunta din Campia Transilvaniei.
Asociatia “Libris Cultural” a initiat in Brasov doua festivaluri importante: Festivalul “Primavara Poetilor/Le printemps des poètes”, in parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Romania – Filiala Brasov (cinci editii) ce reuneste lansari de carte, recitaluri de muzica si poezie, serate literare si lecturi publice si „Corona Folk Festival”, in parteneriat cu Primaria Brasov (doua editii) care si-a propus sa promoveze muzica folk, sa stimuleze valorile interpretative, sa descopere si sa lanseze talente autentice precum si sa popularizeze creatiile acestora.
Pe langa organizarea unor activitati artistice pentru promovarea traditiilor si muzicii populare romanesti: lansari de albume muzicale, organizarea de festivaluri-concurs si spectacole de folclor, „Libris Cultural” sprijina creativitatea si neconventionalul, fiind implicati si in constructiile deschise, inedite: festivaluri, expozitii, happening-uri, performance-uri in si out–door etc.
PRIMARIA MUNICIPIULUI BRASOV
Suntem la cea de a 10–a editie a Targului International de Carte si Muzica, eveniment cultural de anvergura care in fiecare an castiga in renume si calitate.
Am certitudinea ca Targul International de Carte si Muzica, asteptat cu nerabdare de toti iubitorii de cultura, va atrage si de aceasta data un numar impresionant de vizitatori dornici sa se imbogateasca spiritual.
Primaria Municipiului Brasov si Consiliul Local Brasov sprijina constant acest eveniment, initiativa a Asociatiei Libris Cultural, devenit un reper cultural in calendarul evenimentelor care au loc anual in Brasov.
Proiectul „Targul International de Carte si Muzica Brasov” este finantat de Primaria Municipiului Brasov
CONSILIUL JUDETEAN BRASOV
Stimati iubitori ai cartii si ai muzicii,
Iata-ne din nou in momentul mult asteptat al deschiderii Targului International de Carte si Muzica, eveniment care face ca Brasovul sa devina pentru cateva zile o adevarata capitala a culturii. Un lucru cat se poate de firesc, daca ne gandim la traditia de secole pe care orasul nostru o are in domeniul raspandirii cartii tiparite, prin umanistul Johannes Honterus si prin Diaconul Coresi. Aceasta datorie spirituala a fost preluata peste generatii de George Baritiu si Sextil Puscariu. Brasovul este totodata leaganul creatiei muzicale de exceptie a lui Gheorghe Dima si a lui Ciprian Porumbescu. Toate aceste personalitati ale caror opere dainuie peste ani au impus o datorie de onoare generatiei noastre, datorie care a fost asumata cu atata generozitate si dedicatie de catre organizatorii Targului International de Carte si Muzica. Asociatia „Libris Cultural” ofera comunitatii brasovene oportunitatea de a cunoaste ultimele noutati si aparitii editoriale sau cele mai noi albume discografice din tara si de peste hotare.Consiliul Judetean Brasov este din nou alaturi de initiatorii acestui eveniment de anvergura. Eforturile noastre materiale nu vor putea suplini niciodata in totalitate nevoile spirituale, care constituie o componenta definitorie a gradului de civilizatie la care brasovenii au ajuns de-a lungul timpului. Uram succes organizatorilor si speram ca numarul si calitatea expozantilor vor creste de la an la an, la fel ca si numarul vizitatorilor.
Aristotel Cancescu
Presedintele Consiliului Judetean Brasov
 
 
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRASOV
universitate cu grad de incredere ridicat (certificat a.r.a.c.i.s. nr. 003/2008)
acreditata ca entitate national? de cercetare de excelenta
universitate in curs de acreditare europeana
transilvania
Universitatea Transilvania din Brasov, institutie publica de invatamant superior cu o traditie de peste o jumatate de secol, are misiunea de a asigura si dezvolta resursele si instrumentele necesare derularii proceselor de educatie si de cercetare stiintifica, la standarde de calitate ridicate, necesare asigurarii competitivitatii in Spatiul European al Invatamantului Superior si al Cercetarii.
Universitatea Transilvania, localizata in municipiul de la poalele Tampei, in orasul care a reprezentat un liant intre cultura si civilizatia dezvoltata de-o parte si de alta a Carpatilor, se bucura de un important prestigiu in domeniul educatiei si cercetarii.
In prezent Universitatea Transilvania este structurata in 18 facultati. Pentru a raspunde nevoilor de instruire ale candidatilor precum si nevoilor angajatorilor, universitatea si-a largit si diversificat continuu oferta educationala; noi programe de studii au fost anual propuse spre evaluare la nivel national, la nivel de licenta si masterat.
Universitatea a inregistrat constant o crestere semnificativa a interesului candidatilor din tara si strainatate pentru oferta educationala la toate ciclurile de instruire (licenta, masterat, doctorat) si la toate formele de instruire (invatamant de zi, cu frecventa redusa si la distanta).
De cativa ani Biblioteca Universitatii a primit o noua locatie, dezvoltandu-se ca una dintre cele mai moderne biblioteci din tara, cu acces direct la raft si infrastructura IT. Biblioteca dispune de un fond bogat de carte, acoperind nevoile de documentare pentru programele de studii derulate; acest fond de carte este permanent actualizat si imbogatit fiind completat de abonamente la publicatii stiintifice si de accesul la baze de date si informationale de renume: Forest Science Database, MathSciNet, Legis  ScienceDirect  Journals, Springerlink – Journals,   Proquest Academic Research Library, Oxford – JournalsCambridge Journals, Institute of Physics, Wiley-Blackwell – Journals, Ebsco Academic Search Premier, CSA Research Pack, Thomson ISI – Web of Science, Thomson ISI – Journal Citation Reports, Thomson ISI – Derwent Innovation Index siUlrich’s Periodicals Directory; astfel, in ultimul an, peste 124.000 de volume au fost imprumutate de peste 6700 de utilizatori.
De asemenea, universitatea dispune de un Atelier de tipografie  si de o Editura acreditata si editeaza anual opt serii ale publicatiei Bulletin of the Transilvania University of Brasov.
Editura vizeaza promovarea valorilor autentice, a cuceririlor cunoasterii din domeniile de interes ale programelor de studii din universitate, sprijinind procesul de invatamant, cercetarea stiintifica si creatia cultural-artistica.
Infiintata in 1993 si acreditata CNCSIS din 2002, Editura Universitatii Transilvania din Brasov editeaza lucrari stiintifice, manuale si cursuri pentru invatamantul superior, avand o productie editoriala de circa 200 titluri anual.
Rolul si locul Universitatii Transilvania in spatiul international al educatiei si cercetarii este exemplificat nu numai de relatii de cooperare cu peste 150 de universitati si institute de cercetare din intreaga lume, dar si de proiectele de cercetare stiintifica, proiectele educationale, precum si de mobilitatile de cadre didactice si studenti finantate de Comunitatea Europeana, de programele CEEPUS sau alte proiecte bilaterale.
Dezvoltarea patrimoniului universitatii s-a facut concomitent cu dezvoltarea acesteia, urmarind permanent modernizarea dotarilor pentru educatie si cercetare, dezvoltarea de noi investitii, asigurarea de conditii bune de invatare si viata pentru studenti
Ca o recunoastere a traditiei si calitatii educatiei si instruirii, Universitatea Transilvania a primit calificativul de grad de incredere ridicat la evaluarea ARACIS.
Comunitatea academica a universitatii noastre este o prezenta activa in  regiunea noastra nu numai in promovarea valorilor educationale europene si universale, dar si in implicarea in dezvoltarea de activitati economice, socio-culturale, reprezentand una din institutiile emblematice ale Brasovului.
Camera de Comert si Industrie Brasov este cea mai mare organizatie de sustinere si promovare a afacerilor din Brasov si reprezintaVocea Mediului de Afaceri Brasovean.
 
Camera de Comert si Industrie din Brasov este o  organizatie de tip asociativ, autonoma, neguvernamentala, de interes public si utilitate publica, apolitica, fara scop patrimonial, non profit, cu personalitate juridica, creatã pentru a reprezenta, apara si sustine interesele membrilor sai si ale comunitatii de afaceri brasovene in raport cu autoritãtile publice si cu organismele din tara si din strainatate.
Prin excelenta, Camerele de Comert din intreaga lume sunt un simbol al economiei de piata, iar autonomia lor inseamna insasi libertatea economica a fiecarui participant la realizarea peisajului comercial in cea mai larga acceptiune.
Reinnodand o traditie de peste 160 de ani, Camera de Comert si Industrie Brasov   este o organizatie reprezentativa si consultativaimplicandu-se activ, alaturi de alte asociatii, in apararea intereselor oamenilor de afaceri brasoveni, in elaborarea unor decizii ale organelor locale, iar in cadrul sistemului Camerelor de Comert si Industrie teritoriale, cat si in numele sau personal, desfasoara o activitate sustinuta de lobby in relatia cu Guvernul si Parlamentul pentru rezolvarea problemelor mediului de afaceri .
In cei peste 20 ani de la reinfiintare, prin departamentele specializate, Camera de Comert si Industrie Brasov ofera membrilor sai precum si comunitatii de afaceri brasovene acces la informatii de afaceri, asistenta si consultanta in afaceri, formare profesionala, organizare de evenimente de afaceri si parteneriate internationale .
images

Libris.ro_