Festival de Carte si Muzica Brasov ED7

fEstivalul de carte si muzica Libris, editia a saptea, este o manifestare culturala care reuneste, in aer liber, in atmosfera istorica din Piata Sfatului Brasov, cele mai importante edituri si case de discuri din tara, pe o alee plina de imaginatie si cantec.

fEstivalul se adreseaza brasovenilor si turistilor prezenti in Piata Sfatului din Brasov, una dintre cele mai vizitate zone ale orasului, mai ales in sezon estival si pol de concentrare a capitalului simbolic ca centru vechi al orasului. Astfel, fEstivalul a devenit una dintre cele mai populare manifestari cultural-artistice ale orasului, fiind mereu prezenti zeci de mii de vizitatori.

Odata cu fEstivalul de carte si muzica, Aleea Cartii din Piata Sfatului a devenit in luna iulie cel mai indragit si mai cautat loc de promenada din centrul vechi, prin deschiderea culturala variata pe care a oferit-o prin lansari, intalniri cu scriitori si interpreti, seri magice, cu recitaluri memorabile si o suita folclorica de exceptie.

festival libris

Editura All
Editura Art
Editura Atman
Casa de Productii Byton
Editura Corint
Editura Curtea Veche
Editura Diana
Editura Evdokimos
Casa de Productii Eurostar
Editura Familia Ortodoxa
Editura Ganesha
Casa de Productii Get Music
Editura Humanitas
Editura Libris Editorial
Libris.ro
Multicart
Editura Nemira
Editura Niculescu
Editura Paralela 45
Editura Polirom
Editura Prut
Editura Rao
Editura Scoala Ardeleana
Editura Trei
Editura Trend
Editura Trinity

 

libris cultural Libris Cultural

Brasov, Str. Muresenilor, nr. 14, cod 500030

Tel: 0268/477799

E-mail: cultural@libris.ro

Web: Libriscultural.ro

LIBRIS CULTURAL este o organizatie centrata pe activitati de management cultural care sustine si gestioneaza initiative si proiecte variate de anvergura nationala si internationala.

Membru cu personalitate distincta in Grupul LIBRIS care mai cuprinde libraria online www.libris.ro cu cel mai mare depozit de carte din Romania, Libraria “Șt. O. Iosif” din centrul Brasovului, o casa de productii si o editura, Asociatia Libris Cultural a fost infiintata in 2005, de o echipa cu experienta in editarea, promovarea cartii si a muzicii care si-a valorificat experienta de peste douazeci de ani in domeniu pentru a aduce mai aproape de public performanta si excelenta in cultura.

Intr-o lume centrata pe diversitate si multiculturalitate, pe forme variate de expresie, activitatea Asociatiei Culturale Libris Brasov a avut mereu in vedere: conservarea si promovarea culturii, a traditiilor artistice romanesti in tara si peste hotare, precum si a tinerelor talente, apropierea noilor generatii de literatura si muzica, punerea in valoare a identiatilor culturale locale.

Printre proiectele Libris Cultural se numara: TARGUL INTERNATIONAL DE CARTE SI MUZICA LIBRIS BRASOV, FESTIVALUL DE CARTE SI MUZICA LIBRIS BRASOV, CORONA FOLK FESTIVAL, FESTIVALUL DE POEZIE de la BRASOV.

Anual, Libris Cultural dezvolta mai multe proiecte de talie nationala si internationala cum ar fi Proiectul „O zi din Transilvania” („Eines Tages in Siebenbürgen”) 24 – 27 iunie 2009, Nürnberg – Germania, desfasurat in parteneriat cu Institutul Cultural Roman prin Programul Cantemir si Primaria din Nürnberg care a promovat intr-o maniera originala, atat prin continut (artisti, autori, tema), cat si prin forma (prezentare, titlu, ilustrare) o creatie de mare complexitate – obiceiul de nunta din Campia Transilvaniei; Proiectul „Promovarea produselor turistice ale Comunei Cristian” 2011 cu Festivalurile: 800 de ani de la intrarea cavalerilor teutoni in Tara Barsei, Maialul Rusaliilor, Drumul Painii si Sezatoarea Copiilor la Cristian; Spectacolul „Sufletul Brasovului” 2012 etc. In anul 2014, Asociatia a extins orizonturile culturale prin schimbul de experienta culturala cu Green Leaf Theatre House Malaysia.

Libris Cultural este, asadar, un calauzitor si un tovaras de drum pentru toti cei aflati pe calea cautarilor si descoperirilor inspirate, in calatoria pe axa fara de sfarsit a culturii.

De asemenea, pe pagina de internet www.libriscultural.ro au fost inserate informatii utile privind activitatea asociatiei si astfel cei intersati pot fi mai aproape de tot ce inseamna LIBRIS CULTURAL!

Virgil Onita,

Presedintele Libris Cultural

PRIMARIA MUNICIPIULUI BRASOV
Suntem la cea de a 6–a editie a Festivalului de Carte si Muzica, eveniment cultural de anvergura care in fiecare an castiga in renume si calitate.
Am certitudinea ca Festivalul de Carte si Muzica, asteptat cu nerabdare de toti iubitorii de cultura, va atrage si de aceasta data un numar impresionant de vizitatori dornici sa se imbogateasca spiritual.
Primaria Municipiului Brasov si Consiliul Local Brasov sprijina constant acest eveniment, initiativa a Asociatiei Libris Cultural, devenit un reper cultural in calendarul evenimentelor care au loc anual in Brasov.

Le dorim mult succes organizatorilor si tuturor participantilor la aceasta editie iar vizitatorilor, iubitori de cultura si frumos, sa traiasca momente de neuitat.

.

George Scripcaru

Primarul Brasovului

Proiectul „Festivalul de Carte si Muzica” este finantat de Primaria Municipiului Brasov

1 NATIONAL TV 24 FUN ANTENA BRASOV BIZ BRASOVrtt Brasovul Tau la pas prin brasovBUNA ZIUA BRASOV CUVANTUL NOU GRUPUL IUBIM BRASOVUL    MESAGERUL DE COVASNA METROPOLA MIX TV MONITORUL EXPRES NOVA FM NOVA PRETUL ZILEI PROM ART CREATIVE RADIO ANTENA BRASOV RADIO CLUJ RADIO ROMANIA CULTURAL pro fmRADIO ROMANIA RADIO TRINITAS ROMANTIC SAPTE SERI TTM TVAS ZILE SI NOPTI ALcotidianul

libris.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.