Festivalul “Drumul Painii”

Festivalul „Drumul Painii”,  organizat pe Stadionul Tineretului Cristian, in cadrul proiectului „Promovarea produselor turistice ale Comunei Cristian” ce se va desfasura pe o perioada de doi ani, avand drept scop cresterea atractivitatii turistice a Comunei Cristian ca destinatie turistica. Festivalul „Drumul Painii” este o adevarata sarbatoare cu: obiceiuri, cantece si traditii populare, concerte de muzica usoara, ateliere mestesugaresti, expozitii culinare si de arta traditionala oferite de cristoloveni si invitati. Deschiderea festivalului va avea loc cu parada portului popular prin comuna Cristian, cu secvente de dans popular, insotite de muzica traditionala, prilej cu care vor fi oferite celor prezenti la eveniment materiale de promovare turistica a Comunei Cristian.

Se vor organiza ateliere mestesugăresti demonstrative cu produse traditionale ale romanilor si sasilor din Cristian si imprejurimi. Scopul acestor ateliere este nu numai acela de a completa si promova spectacolul „Drumul Painii”, ci si de a prezenta elemente specifice ale culturii acestor meleaguri, subliniind diversitatea etno-folclorica a spatiului transilvanean.

Pe Stadionul Tineretului din Cristian vor avea loc spectacole de cantece si jocuri populare, precum si recitaluri de muzica usoara si folk, spre delectarea spectatorilor prezenti la Festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published.