Asociația Libris Cultural Brașov

Fondată în anul 2005, Asociația Libris Cultural, face parte din Grupul Libris alături de librăria Șt. O. Iosif – una dintre librăriile pioniere din centrul orașului Brașov care își are „casa” în aceeași locație de peste 30 de ani, libris.ro – librăria online cu sediul
într-unul dintre cele mai mari depozite de carte din țară, o casă de producții și editura Creator. Din echipa Libris Cultural fac parte iubitori ai cărților cu ADN de librar, care își propun ca în fiecare an să aducă un suflu nou vieții culturale din Brașov.

300939893_5460106114034972_6593070587880567305_n2
Group 1170

Misiune & Viziune

Misiunea noastră este aceea de a susține și de a gestiona inițiative sau proiecte de mare anvergură, care să ridice literatura într-un rang superior pe treptele nevoilor publicului de la poalele Tâmpei și nu numai. Parte din scopul nostru este de a apropia generațiile tinere de literatură, muzică și artă, prin comunicarea necesității acestora în viața de zi cu zi, dar și de a menține o legătură strânsă cu tradițiile artistice care formează identitatea locală și națională.

Într-o lume centrată pe diversitate și multiculturalitate, bazată pe forme variate de expresie a artei, viziunea noastră a fost dintotdeauna aceea de a menține Brașovul pe lista orașelor culturale din România.

Cultural național și internațional

2005
Din 2005 susținem cultura sub toate formele reușind să ducem la bun sfârșit un număr însemnat de evenimente din zona cărții și nu numai. Printre cele mai importante proiecte se numără LibFest – Târg de cArte și experiențe culturale, Târgul Internațional de Carte și Muzică Libris (16 ediții), fEstivalul de cArte și Muzică Libris (8 ediții), Corona Folk Festival (2 ediții), Festivalul de Poezie de la Brașov.
2005
2014
Începând cu anul 2014, anual, Asociația Libris Cultural Brașov a reprezentat România în cadrul Târgurilor Internaționale de carte la invitația Institutului Cultural Român în locații precum: Salon du Livre Paris, Taiwan Business Solutions International Fair, Salone del Libro di Torino, Târgul de Carte de la Leipzig, Târgul Internațional de Carte Beijing, etc..
2014
2009- 2014
În mod recurent, Libris Cultural dezvoltă proiecte de talie naţională şi internaţională precum „O zi din Transilvania” („Eines Tages in Siebenbürgen”) 24 – 27 iunie 2009, Nürnberg – Germania, desfăşurat în parteneriat cu Institutul Cultural Român prin Programul Cantemir şi Primăria din Nürnberg care a promovat într-o manieră originală, atât prin conţinut (artişti, autori, temă), cât şi prin formă (prezentare, titlu, ilustrare) o creaţie de mare complexitate – obiceiul de nuntă din Câmpia Transilvaniei; Proiectul „Promovarea produselor turistice ale Comunei Cristian” 2011. La acestea se adaugă festivalurile: 800 de ani de la intrarea cavalerilor teutoni în Ţara Bârsei, Maialul Rusaliilor, Drumul Pâinii şi Şezătoarea Copiilor la Cristian; Spectacolul „Sufletul Braşovului” 2012 etc. În anul 2014, Asociația a extins orizonturile culturale prin schimbul de experiență culturală cu Green Leaf Theatre House Malaysia.
2009- 2014