Evenimente anterioare

Într-o lume centrată pe diversitate și multiculturalitate, bazată pe forme variate de expresie a artei, viziunea noastră a fost dintotdeauna aceea de a menține Brașovul pe lista orașelor culturale din România.

Targul de Carte si Muzica

Editii 2004-2019

De la prima editie si pana astazi, Targul International de Carte si Muzica – Libris a adus laolalta tot mai multi participanti si oaspeti de seama. Dincolo de abundenta ofertei editoriale si discografice, manifestarea de la Brasov a mizat intotdeauna pe caracterul dinamic si viu al culturii relevat in nenumaratele lansari, recitaluri de muzica si poezie si spectacolele de seara pe care le-a oferit tuturor cititorilor si iubitorilor de muzica.

fEstivalul de carte si muzica

Editii 2012-2019

fEstivalul de carte si muzica Libris, editia a opta, este o manifestare culturala care reuneste, in aer liber, in atmosfera istorica din Piata Sfatului Brasov, cele mai importante edituri si case de discuri din tara, pe o alee plina de imaginatie si cantec.

fEstivalul se adreseaza brasovenilor si turistilor prezenti in Piata Sfatului din Brasov, una dintre cele mai vizitate zone ale orasului, mai ales in sezon estival si pol de concentrare a capitalului simbolic ca centru vechi al orasului. Astfel, fEstivalul a devenit una dintre cele mai populare manifestari cultural-artistice ale orasului, fiind mereu prezenti zeci de mii de vizitatori.

Festivalul de Poezie

Editii 2005-2009

Prima ediţie a festivalului «Primăvara Poeţilor / Le Printemps des Poètes»-iniţiată în România de tânăra poetă Linda Maria Baros-s-a desfăşurat în perioada 7-12 martie 2005 la Bucureşti şi în alte şapte oraşe din ţară o serie de lansări de carte şi de mese rotunde.

Pentru prima dată în România, şi, în acelaşi timp, în întreaga lume francofonă, poezia a fost sărbătorită în cadrul unui festival care i-a reunit deopotrivă pe scriitori şi pe iubitorii de literatură.

Corona Folk Festival Braşov

Editii 2007-2008

În urma succesului deosebit înregistrat de prima ediţie a festivalului-concurs de muzică folk “Corona Folk Festival”, Asociaţia „Libris Cultural” a organizat la Opera Braşov, în perioada 15 – 16 octombrie 2008, cea de-a doua ediţie a festivalului.

Dezideratul nostru este ca festivalul-concurs să capete anvergură şi să ajungă rapid una dintre cele mai cunoscute manifestări de gen dar, mai ales, o tradiţie pentru braşoveni.